Vissa ska inte ha hund...

På Lunchen idag träffade matte på en jätte söt liten amstaff flicka på 2 år. Hon satt lite ängslig fastbunden utanför Gottsunda Centrum. Matte kunde inte låta bli och göra det man fick lära sig redan som barn att man inte fick göra, gå fram och hälsa på en okänd hund utan att ägaren var i närheten. Men hon va jätte go och glad, men så benig! Stod och pratade lite med ägaren när han kom ut sen. Han berättade lite historier om hundar han hade haft, tex att hans förra hund, en rottis, hade blivit ihälskjuten av polisen... vissa ska inte ha hund... Matte ville bara ta med lilla Baby hem! (Hon hette d)
Tråkigt att det är just den här rasen som ofta hamnar i fel händer, dom är jätte goa och glada egentligen ju.
Finns en hel del runtomkring där vi bor, och det är nästan bara invandrarkillar i 18-19års åldern som har dom, mest små syskonen och föräldrarna som har hand om hundarna förutom när dom ska visa sig coola för polarna. På kvällen idag va dom ute med den som bor på våran gård, och hetsade den mot ett träd, Inget Tyson gillade när vi gick förbi och mullrade ordentligt åt dom att dom kastade sig efter deras hund. Tur att dom verkar ha respekt för mig när jag är ute med Tyson iaf och dra sig undan för deras hundar verkar utveckla mer och mer aggresivitet. Och dom va så söta och gulliga för ett par månader sen!
Pratade med grannen idag också, hon berättade att en kompis till henne hade varit ute med sin amstaff här i området, det hade bara sagt smack så hade det suttit en annan pitbull/amstaff korsning eller nå sånt i halsen på hennes. Va bara upp till Ultuna för blodet forsade, fick sätta in dräneringsrör och allt i halsen på hunden.
Vissa ska verkligen inte ha hund! Så synd på så underbara hundar annars...

Tyson va helt färdig när han kom hem :P Pappa hämtade honom från dagis idag för det behövdes påfyllning på mat där och matte jobba sent igen.
Han hade vankat av och an ända tills jag kom hem sen :P Söta lilla älsklingen! Sen slockna han när matte kom hem :P

Inga kommentarer: