Matte rasande!

Då va det bara en dag kvar på det här året då.
Matte tog lite "nyårskort" nu på kvällskvisten. Visst e han söt? =)

Idag har Tyson varit rätt trött faktiskt så det har varit väldigt lugnt idag, kanske sov lite dåligt :P
Och så klart att matte har lekt mera med kameran som synes ;)

Idag på en promenad så smälldes det så klart massor. Några små ungar smällde av ett gäng smattrare precis när vi hade passerat dom, Tyson reagerade mest med nyfikenhet men matte blev lite irriterad!
En bit längre ner på gångvägen kommer ett gång andra ungar och dom lägger en raket i buskarna som smäller av precis när vi gick förbi. Matte fick bita sig ordentligt i läppen och ta massa djupa andetag för att behålla lugnet för och visa Tyson att det inte va nån stor grej. Men satan va förbannad hon blev! Som tur va, ingen skada skedd, Tyson reagerade med nyfikenhet den här ggn också :) Matte e så stolt ;)

Det kanske va nån som läste Aftonbladet idag. En 2 årig rottis tik hade bitit ihjäl ett barn på ett år. Hemskt!
Men det va imponerande att dom faktiskt inte svartmålade rasen i artikeln utan la ansvar och skuld hos ägarna. (Bortsett från att dom va tvungna att sätta in en bild där man ser tänder och gap på rottisen) Det stod tom att Rottweilern inte är aggresivare än andra hundar. Däremot så tyckte jag inte riktigt om kommentaren från Rottweilerklubbens ordförande om att man aldrig ska lämna ett barn ensam med en Rottweiler. Skulle gärna vilja haft en förklaring på det, i mina ögon attackerar inte en frisk och stabil hund ett barn fast den e själv. Vi valde att köpa Rottis när jag va lite just pga av vi va en hög småbarn och behövde ha en familjehund. Han valde att i stort sett alltid va i närheten av oss när vi va små och jag va ofta själv med honom. Tyson är fortfarande liten men han skulle aldrig göra illa ett barn, han älskar dom. Jag skulle väl inte lämna honom själv med ett barn än just för att han e liten och inte förstår hur stor han är. När det blir stoj och stim blir han så exalterad så han välter alla :P Men det e ju bara av ren klumpighet. Nej, det gillade jag inte att hon sa...
Tråkigt att folk som faktiskt är bra med sina hundar får skit pga av andra oseriösa människor som orsakar att sånna här hemska saker händer.

Inga kommentarer: